Over René van den Berg

CRKBO_Instelling_KJ

Meesterschoenmaker René van den Berg vertegenwoordigt de vierde generatie in zijn familie van schoenmakers. Met een gedegen achtergrond als orthopedisch schoentechnicus, combineert hij zijn creativiteit en ontwerpkwaliteiten met een uitgebreide kennis van de voet, materialen en technieken van het schoenmaken. Sinds de oprichting van zijn bedrijf in 1992 heeft René zich gespecialiseerd in het vervaardigen van exclusief schoeisel voor de creatieve industrie en is hij bekend van zijn samenwerkingen met Walter van Beirendonck, Dirk van Saene, Flora Miranda, Thierry Mugler, Jan Taminiau, Ilja Visser, Chris Donovan, Klavers van Engelen, Anouk Wipprecht, Heineken, Leanie van der Vyver en Joop van den Ende Theaterproducties.

Naast het werk in zijn eigen bedrijf was hij 18 jaar als docent verbonden aan de Dutch Shoe Academy, waar hij de cursus Ambachtelijk schoenmaken gaf.

De Dutch Shoe Academy heeft haar programma in 2018 aangepast en biedt uitsluitend beroepsopleidende leerwegen aan. De cursus Ambachtelijk schoenmaken paste niet meer bij het programma van de Dutch Shoe Academy.

René van den Berg heeft daarop het besluit genomen de cursus AMBACHTELIJK SCHOENMAKEN in de René van den Berg Academy onder te brengen. Iedereen die op een ambachtelijke manier de mooiste schoenen wil kunnen maken is van harte welkom om deze unieke en aangescherpte cursus onder zijn gepassioneerde leiding te komen volgen in zijn ruime studio in kleine groepjes met veel persoonlijk aandacht.

Iedereen die René kent zal je vertellen dat deze cursus een must is voor iedereen die zich het veelzijdige vak van schoenmaker eigen wil maken.

Op de website www.renevandenberg.nl vind je voorbeelden van zijn projecten.

Meer informatie over beroepsopleidende leerwegen vind je op de website van de Dutch Shoe Academy.

"Ik heb het altijd als een groot voorrecht ervaren dat we bij Ambachtelijk Schoenmaken les kregen van René van den Berg. Ik geloof niet dat er in Nederland iemand rondloopt met zoveel ervaring als hij. Niet alleen maakt hij de meest waanzinnige ontwerpen. Hij is ook nog eens een vakman die goed kan uitleggen hoe hij doet wat hij doet. Die combinatie maakt zijn lessen heel waardevol."
Bärbel

Meer op social media: